چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
کد خبر: 250010

ابهام درباره مرگ 7 قلاده گربه‌سان در باغ وحش وکیل‌آباد مشهد همچنان ادامه دارد. «علی تیموری» مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست کشور به‌ روزنامه ایران می‌گوید که براساس گزارش دامپزشک باغ وحش، مرگ 7 قلاده گربه‌سان بر اثر پیری و بیماری در سال 96 اتفاق می‌افتد.

عامل مرگ ببر های باغ وحش وکیل آباد

سلامت نیوز:ابهام درباره مرگ 7 قلاده گربه‌سان در باغ وحش وکیل‌آباد مشهد همچنان ادامه دارد. «علی تیموری» مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست کشور به‌ روزنامه ایران می‌گوید که براساس گزارش دامپزشک باغ وحش، مرگ 7 قلاده گربه‌سان بر اثر پیری و بیماری در سال 96 اتفاق می‌افتد.

 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران ،اما «محمد بخشی محبی» معاون دادستانی مشهد در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما مرگ‌ها را براثر کم کاری و تخلف باغ وحش می‌داند و می‌گوید که دادستان مشهد به‌دنبال برداشتن انحصار در باغ وحش وکیل آباد برای جلوگیری از تخلف است. همچنین محبی از حضور دو سرمایه‌گذار در دادستانی مشهد برای فعالیت در این حوزه خبر می‌دهد. تیموری هم در پاسخ به سخنان او اعلام می‌کند:«در باغ وحش وکیل‌آباد هیچ انحصاری وجود ندارد.»

فعالان میراث فرهنگی و محیط زیست هم خبری شدن مرگ‌های سال 96 را همین رقابت برای خریدن زمین‌ها در منطقه می‌دانند. آنها در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران از نصب تابلوهای فروش زمین در اطراف باغ وحش وکیل‌آباد خبر می‌دهند. در نهایت تیموری می‌گوید:«هرچند از نظر ما مدیریت باغ وحش مشهد عملکرد خوبی داشته اما شنبه گروهی از کارشناسان پردیسان برای بررسی مسأله به مشهد می‌روند.»


شکستن انحصار
به‌گفته «بخشی محبی» پای دادستانی مشهد سال گذشته به پرونده باغ وحش وکیل‌آباد باز شد. معاون دادستان مشهد اعتقاد دارد که استانداردهای لازم در زمینه نگهداری حیوانات و زیستگاه آنها و همچنین بهداشت محیط باید در این باغ وحش رعایت شود. او می‌گوید سال گذشته سازمان حفاظت محیط زیست به‌دلیل تخلفات انجام گرفته قصد داشت باغ وحش را تعطیل کند اما دادستانی با تعطیلی آن موافق نبود. او ممانعت دادستانی را به‌دلیل استقبال گردشگران و زائران از باغ وحش وکیل‌آباد می‌داند و می‌گوید:«این باغ وحش برای گردشگران و توریست‌های مشهـــــــد خاطره انگیز است و حق عموم مردم است.»

به گفته معاون دادستان مشهد همین حق هم باعث ورود دادستانی شد: «سال گذشته اداره کل حفاظت محیط زیست به مالک باغ وحش تذکراتی داد اما مالک تعهدات خود را انجام نداد.» او از ورود دادستانی برای شکستن انحصار مالکیت این باغ وحش خبر می‌دهد و می‌گوید: «باید دیگر سرمایه‌گذاران هم بتوانند به این عرصه ورود کنند.» بخشی محبی از مراجعه چند سرمایه‌گذار برای ایــــــجاد باغ وحش و مراکز تفریحی در این حوزه خبر می‌دهد که موافقت دادستانی را هم در پی داشته است.

او یادآوری می‌کند:«بنا شده هر مرکزی که ایجاد می‌شود، حتماً حقوق حیوانات و شرایط زیستی آنها به‌ صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.» او اعتقاد دارد که شبکه دامپزشکی مشهد هم نظارت مؤثری روی عملکرد باغ وحش نداشته:«برای همین هم مدیران دامپزشکی و حفاظت محیط زیست برای ادای توضیحات به دادسرا فرا خوانده شدند.

آنها باید به وظیفه ذاتی خود عمل می‌کردند.» به گفته بخشی محبی باغ وحش‌ها ملزم به رعایت یکسری آیتم‌ها هستند که در بسیاری از باغ وحش‌ها وجود ندارد:«مثلاً باید حیوانات ذیقیمتی چون گربه سان‌ها به میکروچیپ(ردیاب) مجهز باشند. اداره کل‌های محیط زیست هم باید میکروچیپ خوان داشته باشند تا بتوانند حرکت حیات وحش را رصد کنند.» همچنین او از خروج هرازگاهی برخی توله‌ها از باغ وحش وکیل‌آباد خبر می‌دهد.


محیط زیست وجود انحصار در باغ وحش مشهد را رد می‌کند
بخشی محبی اعتقاد دارد که انحصار ایجاد شده در باغ وحش مشهد باعث برخی تخلف‌ها شده اما تیموری وجود انحصار در این باغ وحش را قبول ندارد. او می‌گوید:«اگر سازمان حفاظت محیط زیست متوجه بشود در یک باغ وحش به‌ صورت غیرمجاز، بدون هماهنگی و نظارت این سازمان، خرید و فروش حیات وحش اتفاق می‌افتد، برخورد می‌کند.» او درباره الزام محیط زیست به نصب میکروچیپ هم می‌گوید:«نصب دوربین‌های مداربسته در باغ وحش در حال انجام است که تمام ورود و خروج‌ها را کنترل می‌کند.»
زمین‌های وکیل‌آباد متعلق به حاج حسین ملک بود که از سوی او به مردم مشهد اهدا شد و در اختیار شهرداری قرار گرفت. این زمین‌ها چند پارچه آبادی را شامل می‌شد. تیموری قدمت باغ وحش مشهد را 60تا65 سال می‌داند و می‌گوید:«در یک سال گذشته به‌دلیل فشار سازمان حفاظت محیط زیست، اقدامات خوبی برای اصلاح وضعیت گربه‌سانان انجام گرفته و شرایط نگهداری بهتر از گذشته است.» او زادآوری گربه‌سانان‌ در این باغ وحش را نتیجه عملکرد خوب آنها می‌داند. براساس آمارهای تیموری، باغ وحش وکیل‌آباد مشهد سال 93، 11 گربه‌سان داشت. زاد و ولد 19 قلاده، تعداد آنها را به 30 قلاده می‌رساند. مرگ از سال 93تا 95، دفتر زندگی 5 قلاده را می‌بندند. سال 96 هم غرش 7 گربه‌سان در این باغ خاموش می‌شود. امسال هم باغ وحش به سوگ مرگ یک گربه‌سان نشست. تیموری با توجه به‌علت مرگ این گربه‌سانان اعتقاد دارد که مدیریت باغ وحش نمره قبولی در اداره آن می‌گیرد. او می‌گوید:«براساس گزارش دامپزشکی باغ وحش که در استان وجود دارد، علت مرگ این گربه سانان پیری و بیماری بوده.» تیموری یادآوری می‌کند که مرجع صدور مجوز برای ایجاد باغ وحش هم محیط زیست است و متقاضیان باید به این سازمان در استان‌ها مراجعه کنند. او همچنین درباره سرمایه گذارهایی که به دادستانی مشهد مراجعه کرده‌اند هم می‌گوید:«با توجه به اینکه زمین‌های این منطقه محدود است اگر کسی بخواهد باغ وحش احداث کند باید این باغ وحش را بخرد!»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha